Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Strandtoaletter
under upprustning

Print Friendly, PDF & Email

Klassiska utedass är inte. I Långvinds fritidsområde finns torrtoaletter på stränderna. De är inte på väg ut, utan in.

I måndags påbörjade Långvinds samfällighetsförening en upprustning av strandtoaletterna. De kommer att bli målade och reparerade.

Strandtoaletterna används framför allt av besökare, som kommer till havsbaden, beachvolleyplanen (bilden) eller annat som är gratis att nyttja. Långvinds samfällighetsförening står ensam för toaletternas driftskostnader. Förutom upprustningen, som nu sker, betalar samfällighetsföreningen för tömning av toaletterna, som Hudiksvalls kommun över tiden gjort rejält dyr.

Tidigare gav kommunen ett bidrag till samfällighetsföreningen, för att den höll med toaletter på de två stora havsbaden, Snäcken och Kråknäs. Men för ett antal år sedan drog kommunen in bidraget – dock forsätter man hänvisa besökare till stränderna.

Långvinds samfällighetsförening har inte lyckats få kommunen att åter bidra till dessa toaletter. Nu ser föreningen till att de blir upprustade – och hoppas att kommunen med tiden ska börja bidra till att täcka kostnaden för toaletternas tömning.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv