Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Tre tusen sidor
på Långvind.com

Print Friendly, PDF & Email

I dag passerar nyhets- och informationssajten för Hälsingekusten, Långvind.com, 3 000 enskilda sidor.

– Helt otroligt. Vi kunde aldrig drömma om att Långvind.com skulle bli så omfattande i ämne, geografi, nyheter och informationssidor, när vi började i liten skala med nyheter i mars 2009. Vi utvidgade med en turismdel den 24 juli 2009 inför Långvindsdagarna, men det var fortfarande en liten sajt, säger Jörgen Bengtson, redaktör för Långvind.com.

Långvind.com består av nyheter från Hälsingekusten – den här är den 2 649:a nyheten – och informationssidor om Hälsingekusten och Kungsgården Långvind, totalt 353 sidor. Huvuddelen av informationssidorna handlar om Långvind, Hälsingekusten, dess samhällen och öar samt saker att se och göra på Hälsingekusten. Bilden visar Långvind.com i nyhetsvy.

Jörgen Bengtson var under elva år chefredaktör för Hudiksvalls Tidning och är med sin nyhetsnäsa van att nosa upp stort och smått på Hälsingekusten. Han säger att ”i dag är Långvind.com den mest omfattande nyhets- och turismsajten för Hälsingekusten”, som både enskilda, turistbyråer, fastighetsmäklare och andra använder.

Vad är de största förändringarna på Långvind.com under senare år?

– Uthålligheten, bilderna och tekniken. Vi har visat att det går att driva en lokal nyhetssajt uthålligt med små medel. Vi har tillfört bilder till alla nyheter sedan början av 2015, vilket lyfter nyheterna. Vi har gjort Långvind.com responsiv, så den fungerar lika bra på stor datorskärm som liten mobil; dessutom har vi på startsidan integrerat Facebook för Kungsgården Långvind, Twitter och Instagram med tagg ”Långvind” samt omdömen som gäster lämnar på Tripadvisor om hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind och om Kafé Kungsgården Långvind.

Hur lätt är det att hitta nyheter?

– Ganska lätt, eftersom jag är van att jaga nyheter och se det andra kanske inte ser. Men visst, ibland har jag nyhetstorka, men till sist blir det en nyhet, under många år en nyhet per dag om året, nu minst en nyhet varannan dag.

Vad bevakar Långvind.com på nyhetsplats?

– Hälsingekusten, definierat som allt öster om E 4:an, från Gnarps socken i norr till Skogs socken i söder. Sedan gör vi ett och annat nedslag i Enånger med omnejd väster om E 4:an och längs Gästrikekusten och Medelpadskusten. Vi skriver också om Östersjö- och skärgårdsrelaterade ämnen.

Hur bevakar Långvind.com Långvind?

– Självfallet har vi extra fokus på vad som händer i Långvind, inklusive Kungsgården Långvind och Långvinds fritidsområde. Namnet på webbplatsen förpliktar. Men när jag går igenom tolv månaders nyhetsskörd – och undantar de tre sommarmånaderna då det händer väldigt mycket i Långvind – ser jag att cirka åtta av tio nyheter handlar om Hälsingekusten utanför Långvind.

Agneta Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv