Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Sång och musik
lyfte Kolhuset

Print Friendly, PDF & Email

Café Bränneriet och Kolhuset i Långvind, Enånger, ekar tomma i sommar – det finns ingen restauratör i år. Men på torsdagskvällen lyfte sång och musik Kolhuset, när Totties & Friends bjöd på en två timmar lång föreställning.

Andreas Tottie och Lisa Lindal sjöng bland annat ”Something Stupid”, som Frank och Nancy Sinatra gjort odödlig.

Båda bjöd också på härlig solosång.

Lillemor Tottie agerade ”pausfågel” med korta diktläsningar mellan sånginslagen, eftersom hennes röst inte var i trim. Det blev bland annat Tage Danielsson, Alf Henrikson och Frans Michael Franzén på temat ”carpe diem” (fånga dagen).

Men efter pausen fick publiken höra Zarah Leander-liknade sång från Lillemor Tottie. Hon sjöng en mäktig ”Det skönaste som livet gav”, mer känd som ”The Best Things In Life Are Free”, och deklamerade ”Kyssande vind” av Hjalmar Gullberg.

Lillemor, sonen Andreas och sonhustrun Lisa ackompanjerades av maken Lars Tottie på elpiano, Christer Andersson på klarinett och Hans Grönlund på fiol.

Långvind.com fick en pratstund med en av femtiotalet besökare i Kolhuset, Gustaf Bergmark, som är på cykelsemester i Långvind, med Hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind som bas.

– Vi droppade in till en riktig höjdare. Det var väldigt bra sång och musik. Det var en skicklig klarinettist. Lisa hade jättefin röst och stark dynamik i rösten. Lillemor var som att höra Zarah Leander, säger han, klart imponerad över vad lilla Långvindsbruk kunde erbjuda en torsdagskväll.

– Det gick inte att klappa in dem, trots ihärdiga försök från publiken, säger Gustaf Bergmark, som gärna hade velat höra mer av Totties & Friends.

Å andra sidan tyckte han att avslutningen blev fin.

– Brukspatronen steg fram och tackade publiken och musikerna, berättar Gustaf Bergmark och syftar på Carl Erik Tottie.

Det blir ytterligare ett musikframträdande i Kolhuset i sommar. Den 17 augusti gästar Hudik Big Band Långvind.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 29 juli 2017

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv