Boka boende på Kungsgården Långvind!

Turismorganisation
i Hudik fyller fem år

Print Friendly, PDF & Email

I dag kunde besöksnäringsorganisationen Destination Glada Hudik (DGH) lägga sitt femte verksamhetsår bakom sig. Föreningen bildades 2012. DGH samlar besöksnäringen i Hudiksvall kommun med omnejd. Den representerar tre geografiska områden – kusten, staden och inlandet – och är hälftenägare i Visit Glada Hudik AB, som bland annat ansvarar för turistbyrån i Hudiksvall och tidigare Fokus Glada Hudiks verksamhet.

På årets stämma blev det vaktombyte på ordförandeposten. Kjell Svensson, tidigare Fastighetsaktiebolag Glysis, lämnade över stafettpinnen till Ingemar Sandehult, Enångers bed and breakfast. På bilden avtackar vice ordförande Cathrine Vennberg avgående ordförande Kjell Svensson.

Därmed har alla utom tre av föreningens grundare lämnat styrelsen. Kvar i styrelsen sedan starten 2012 är Cathrine Vennberg, Lin & Lo Turismutveckling, Jörgen Bengtson, STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind, och Pierre Marklund, Ylvagården och Dellenbanans vänner.

Styrelsen i övrigt består av Thomas Brunzell, Sensair, Beata Eriksson, Bromangymnasiet, Lena E Andersson, Hotell Temperance. Ersättare är Josefin Mörk, Ystegårn, Marie Sandehult, Enångers bed and breakfast, och Per Widell, Fastighetsaktiebolag Glysis, alla nyvalda.

Föreningen har 159 medlemmar, både företag, föreningar och enskilda.

Syftet med föreningen är ”att utveckla besöksnäringen i Hudiksvalls kommun samt att utveckla samarbetet med andra intressenter i och utanför kommunen”, enligt årsberättelsen. Föreningen arrangerar möten, ger ut nyhetsbrev och påverkar Visit Glada Hudik AB genom sina representanter i dess styrelse, Lena E Andersson, Jörgen Bengtson och Thomas Brunzell.

Vän av ordning kanske undrar vad en ”destination” är.  Bolaget Svensk Destinationsutveckling AB – ägt av Visit Sweden, Svensk Turism och Swedavia – har svaret: ”En destination är ett geografiskt område där flera olika aktörer gemensamt bidrar till att göra området intressant och konkurrenskraftigt som resmål och där man kan erbjuda en helhetsupplevelse för besökaren i form av att ’bo, äta, göra, handla, resa, offentliga leveranser’”.

Långvind.com har haft många artiklar om Destination Glada Hudik, Visit Glada Hudik och besöksnäringen på kusten och i länet. Långvind.com har haft många artiklar om besöksnäringen på Hälsingekusten och landskapet/länet i stort: Glada Hudik laddar (11 juli 2015), Hudik skärgårdssatsar (18 april 2015), Glada Hudik-bolag bildat (16 december 2014), Glada Hudik ny bokningssajt (12 december 2014), Hälsingekusten i fokus (5 december 2014), Höga kusten drar åt Hälsingland (26 oktober 2014), Upplev Nordanstig (27 januari 2014), Stort destinationssteg (13 mars 2013), Framgång Jungfrukusten (8 mars 2013), Turismsatsning i Glada Hudik (17 februari 2013),  Hälsingekusten på båtmässa (9 februari 2013), Turismsamling i Långvind (3 februari 2013), Visit Söderhamn (22 januari 2013), Turismsamling i Enånger (10 januari 2013), Glada Hudik turistdestination (11 december 2012), Turistbolag för Glada Hudik (16 november 2012) och Hälsingekusten i fokus (2 oktober 2012).

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv