Boka boende på Kungsgården Långvind!

Hälsingekusten tar plats
i ”Hela Sverige ska leva”

Print Friendly, PDF & Email

Ola Nilsson, Njutånger, är ny ledamot i länsbygderådet X-ing Gävleborg, som ingår i organisationen Hela Sverige ska leva.

På helgens årsmöte i Holmsveden blev alla som ställde upp till omval i styrelsen omvalda, med ordförande Jenny Breslin, Los och Färila, i spetsen. Den tidigare suppleanten i styrelsen, Ola Nilsson, blev ny ordinarie ledamot. Sedan tidigare är Anna Dübeck, Enånger, ledamot av X-ing Gävleborgs styrelse

Ola Nilsson är aktiv i två lokala utvecklingsgrupper på Hälsingekusten, Njutångers hembygdsförening och Långvinds byalag. Han är, tillsammans med Anna Dübeck, enda företrädare från Hälsingekusten i X-ing. Ordförande för årsmötet var en kustbo från Gästrikland, Kevin Sjögren, Hamrånge.

Lena Husén, Hudiksvall, lämnade styrelsen och blev vald till ledamot av valberedningen.

Långvinds byalag och Njutångers hembygdsförening är två av drygt 300 byalag och andra lokala utvecklingsgrupper som utgör X-ing Gävleborg. Länsbygderådet är i sin tur medlem i riksorganisationen Hela Sverige ska leva.

Långvind.com har tidigare haft två artiklar om X-ing: Riksdag med Hälsingskusten (27 maj 2016) och Byalag organiserar sig (7 december 2015).

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv