Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Borka Brygga till Hudik

Print Friendly, PDF & Email

Restaurang Borka Bryggas tidigare krögarpar, Elida Burman och Erik Hedberg, storsatsar vid havet i Hudiksvall, bredvid den nya gång- och cykelvägen från Möljen till kraftvärmeverket. De kommer att driva Hudiksvalls nya nöjescentrum på Varvet, med restaurang och hotell i Hudiksvalls tidigare hamnområde nära Köpmanberget.

Byggare är entreprenören Per Svedberg, som tidigare byggt tre kontorsfastigheter på andra sidan gång- och cykelvägen. Nedanför Köpmanberget kommer en ny stadsdel, Djupestrand, att växa fram.

Elida Burman och Erik Hedberg drev länge restaurang på Storgatan i Hudiksvall, som de sålde 2010, plus omfattande säsongsverksamhet i form av Borka Brygga. De lämnade Borka Brygga 2012 och hade redan dessförinnan tagit över en stor restaurang i Tänndalen. Nu lämnar paret säsongsverksamheten på Ski Lodge, Tänndalen, med 16 anställda, för att återvända till Hudik.

Varvet restaurang och hotellRestaurangen och hotellet på Varvet i Hudiksvall kommer att få en härlig utsikt över Hudiksvallsfjärden, Kastellholmen och Idenorslandet. Nöjesanläggningen kommer att bestå av restaurang med uteservering, konferensrum, ett två våningar högt hotell med 27 rum och 55 bäddar i byggnadens mittskepp samt gästhamn för båtburna besökare. Anläggningen kommer att stå på pålar i Hudiksvallsfjärden.

Restaurang-, konferens- och hotellanläggningen kommer att ha cirka 15 anställda.

– Det här kommer att ge nytt liv åt den här delen av Hudiksvalls hamnområde och vi är glada att vi kommer igång med verksamheten redan till nästa sommar, säger Elida Burman till Hudiksvalls Tidning i dag.

– Det kommer att bli en attraktion sommartid, och tänk dig att äta julbord här med utsikt över isen, säger hon.

– Jag tror att det här kommer att bli jättebra för Hudiksvall. Anläggningen kommer att byggas i en marin stil som går igenom i hela bygget, säger byggherren Per Svedberg till HT.

Arbetet med att bygga restaurang och hotell på den gamla industrikajen börjar inom kort. Det hela ska vara klart i maj 2017, om allt går enligt planerna.

År 2012 kvalade Borka Brygga in som en av tre restauranger på Hälsingekusten i restaurangguiden White guide. Vi blir inte förvånade om paret Burman-Hedberg upprepar det med den nya restaurangen i Hudik.

Långvind.com har tidigare skrivit om restaurang- och hotellplanerna på Varvet: Hudik får vattenhotell? (8 juli 2015).

Jörgen Bengtson
bild: Arkitektverkstan i Hudiksvall

 

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv