Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Hälsingekusten i nederländskt fokus

Print Friendly, PDF & Email

En nederländsk journalist och bloggare, Miez Peek, sätter fokus på Hälsingekusten. I ett reportage på bloggen www.ective.nl berättar han om Hälsingekusten och andra delar av Gävleborg.

Halsingekusten NederlandernaBloggen riktar sig till nederländare som är ”aktiva 50-plus-are” med natur- och kulturintresse, som de kombinerar med vandring eller cykling.

Miez gjorde sin guidade vandring med Jörgen Bengtson, ägare av det rustika rum och frukost-stället Kungsgården Långvind som ligger på kusten. Med sina bilder som grund, ger Miez tio anledningar till varför du en gång ska resa till Hälsingekusten”, skriver han i sin blogg (bilden).

Den första bilden visar kusten vid Snäcken i Långvinds fritidsområde.

Här skriver han lyriskt i bildtexten om vandring på Hälsingekusten: ”En vandring i oexploaterad natur vars stigar man knappt kan föreställa sig. Den svenska Hälsingekusten på Östersjön är fylld av vandringshemligheter. Här växer skogen nästan ner i havet och man känner äventyret. Sedan några år inser invånarna hur vacker och speciell deras kust är.”

Långvind.com skrev om den nederländska journalistens besök, Långvind friluftsmuseum, den 17 juni 2016, då han besökte Långvind under ett dygn.

Sedan gick färden vidare till Hölick, där han berättar om renarna som betar på Hornslandet, och Orbaden. Han hann också med en avstickare till Gästrikland, där han tog båten till Limön.

Halsingekusten Nederlanderna 2Längs vandringen på Hälsingekusten i Långvind fångar bildtexterna den känsla han vill förmedla:

Vandring längs Hälsingekusten: eftersom det verkar som om man nästan kan gå ut till de många öarna längs kusten.”

”Vandring längs Hälsingekusten: eftersom det ibland bara är en smal remsa mellan havet och en sjö.”

Vandring längs Hälsingekusten: eftersom Östersjön ser ut som en sjö och ibland oväntat dyker upp mellan träden.”

”Vandring längs Hälsingekusten: eftersom det finns så många vackra platser att ta bilder på och kusten har så många olika karaktärer.”

Vandring längs Hälsingekusten: eftersom skogarna har en sådan mystisk atmosfär där stigarna nästan försvinner.”

”Vandring längs Hälsingekusten: eftersom stenarna inbjuder dig att klättra över dem (och det kan betyda att ).”

”Vandring längs Hälsingekusten: eftersom många forsande vatten rinner till havet och det fortfarande finns gamla vattenkvarnar att se.”

”Vandring längs Hälsingekusten: eftersom du stöter på denna typ av kontinuerliga reflekterande perspektiv.”

Vandring längs Hälsingekusten: eftersom det är underbara mönster och färger i naturen.”

Jörgen Bengtson

 

 

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv