Boka boende på Kungsgården Långvind!

Riksdag med Hälsingekusten

Print Friendly, PDF & Email

Landsbygdsriksdag 2016 samlar Långvinds byalag och andra utvecklingsgrupper från hela Sverige. Totalt strålar cirka 750 personer samman på Gotland under fyra dagar, 26–29 maj. Landsbygdsriksdagen sammanträder vartannat år och är också årsmöte för organisationen Hela Sverige ska leva.

Landsbygdsriksdagen öppnade i dag klockan 19 i klassiska Almedalen. Det var en hel del folk men långtifrån det Almedalen som svämmar över alla bräddar drygt en månad senare, när Almedalsveckan dominerar Almedalen och Visby.

Xing 2016Hela Sverige ska leva består av länsbygdsråd, som i sin tur har enskilda byalag och liknande grupper som medlemmar. I Gävleborg finns 328 byalag och andra lokala utvecklingsgrupper.

I går hade Länsbygdesrådet X-ing – som det heter i Gävleborg – årsmöte i Visby. Närmare 40 personer slöt upp, med livliga diskussioner som följd.

Hälsingekusten blev väl företräd i den nya styrelsen, som har åtta ledamöter och två ersättare från länet som helhet. Lena Husén, Hudiksvall, är ny i styrelsen, där hon gör sällskap med Anna Dübeck, Enånger. Ny ersättare är Ola Nilsson, Njutånger.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv