Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

”Fina skidspår”

Print Friendly, PDF & Email

– Solen skiner och spårpatrullen är ute. Det kommer att bli kanonfina spår. Passa på, skriver Mats Persson på facebooksidan Långvind och syftar på skidspåret mellan Långvindsbruk och Långvinds fritidsområde.

Cafe Bränneriet kommer också att hålla öppet under sportlovsveckorna nio och tio, enligt webbplatsen Langvind.se.

Langvind skidsparEfter allt snöfall de senaste veckorna, som verkligen kommit lägligt inför sportlovsveckorna, finns det skäl att påminna om var man hittar uppdaterad skidspårsinformation: Skidspår.se.

Skidspår.se är en webbplats för alla längdskidåkare på Hälsingekusten och i resten av Sverige. Här finns mängder av skidspår samlade, med aktuella uppgifter om skidanläggningen som spårlängd, spårkarta, banprofil, upplysning om belysning, spårstatus och betyg.

Skidspår.se har funnits sedan 2006. Sajten växer hela tiden.

Den omfattar i dag exakt 1 650 längdskidanläggningar med totalt cirka 4 000 skidspår i olika längder, 15 fler anläggningar än när Långvind.com skrev om den 16 januari 2016, Sajt för skidspår gör det lättare. Längdskidåkarna och andra besökare står för uppdateringar av webbplatsen och betygsättning av spåren.

Varje säsong lämnas tiotusentals spårstatusrapporter på Skidspår.se. Här finns aktuella rapporter om och betygsättning av underlag (sexgradig skala från ”ej åkbart” till ”perfekt”) och spårkanter (från ”ej åkbart” till ”perfekta”).

Följande anläggningar på Hälsinekusten finns med, från norr till söder, med spårlängd i kilometer inom parentes:
• Gnarp (1,4 och 3,4)
• Jättendal (0,3, 0,8 1,5, 2,5 och 4)
• Hudiksvalls skidstadion öster (1,5, 2,5, 3, 4, 4,5 6, 7,5, 10, 12 och 15)
• Hudiksvall väster (2,5 och 5)
• Hudiksvalls golfklubb (0,5 och 6,5)
• Movallen, Iggesund (5 och 6)
• Njutånger (2,5)
• Brovallen, Enånger (2,7)
• Norrala (1,7 och 3)
• Söderhamn Hällmyra (0,5, 1, 2,5, 5, 5 och 10)
• Söderala (2)
• Hömyra, Ljusne (1,6, 2,5 och 5)
• Vallvik (3,8)

Några få spår på kusten finns inte med, som Långvind och Vedmora, men de flesta är med och detaljrikedomen är stor. Sedan Långvind.com skrev om Skidspår.se förra gången är den utvidgad med Hudiksvalls golfklubb. Webbplatsen är en guldgruva för den som vill ge sig ut i spåren.

Jörgen Bengtson
Foto: Mats Persson

Nyheten uppdaterad 27 februari 2016


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv