Boka boende på Kungsgården Långvind!

Trolsk skog i juletid

Print Friendly, PDF & Email

När julen närmar sig, dyker trolska varelser upp i skogen, på Tomtemys i Långvind och i Trolska skogen i Mellanfjärden.

Trolska skogens julprogramTrolska skogen har lagt en rekordsommar bakom sig, med drygt 29 000 besökare. Den femte säsongen är till ända, men gänget bakom Trolska skogen är redan igång med förberedelserna för nästa sommarsaga. Men först ska julen få sitt.

I helgen var det premiär på Trolska skogens julsaga, som man också spelar kommande helg och helgen därefter.

I helgen kom närmare 500 personer på vandring med skogens fe, Gullfina. Hon hade får ett jättepaket med en underbar överraskning – samtidigt som Pepparkakshäxan har flyttat in i skogen och gör skumma saker.

Bakom Trolska skogens sommarprogram, julprogram och andra aktiviteter står Helena Brusell. Hon får Trolska skogen att växa säsong för säsong, år för år.

En nyhet för i år är en glimrande julutställning i ett av husen, där det finns julsaker och pynt från förr. I huset bor en sömnig Lucia, gestaltad av Helene Åström, som sjunger julsånger med Elena Gradin.

Mellan sommar och jul är höst. Då hann Trolska skogen med spökkvällar för tredje året i rad. I år fanns även spökkvällar för vuxna. Helena Brusell tycker spökkvällarna är extra roliga, för till dem kommer en annan publik, varav många åker långt för att vara med.

Hela Trolska skogen är uppbyggd kring folktrons väsen och varelser. Det är en näst intill outtömlig källa för Helena Brusell, som med sin fantasi och många medarbetare har gett Norrhälsingland en riktig turistisk dragare riktad till en yngre publik.

Trolska skogen har en egen facebooksida med många följare (4 545 vid kvällens räkning). Trolska skogens webbplats, fungerar dessvärre inte, när man klickar på den.

Jörgen Bengtson
Foto: Trolska skogen

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv