Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Sockenbilder efterlyser

Print Friendly, PDF & Email

Sockenbilder lider av bildtorka i Enånger och uppmanar folk att komma med bilder till Enångers bygdegård.

– Ni har helt säkert en hel del gamla fotoalbum liggande, ta då med dem till Bygdegården nu på onsdag kl 11.00 eller påföljande onsdagar samma tid. Passar inte tiden ombesörjs hämtning. Vi i Sockenbildergruppen har faktiskt känning av bildtorka just nu, skriver Gunnar Hansson på Enångers facebooksida.

Sockenbilder är ett synnerligen framgångsrikt bilddokumentationsprojekt i Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner, med särskilda avdelningar för respektive socken. I Enånger finns särskilda grupper som arbetar med Långvind, Lindefallet och Enånger i stort.

Enångersgruppen och Långvindsgruppen träffas i Enångers bygdegård på så kallade bildtittarträffar. På dessa hjälper folk till att katalogisera bilder i den stora bilddatabasen Sockenbilder. Belöningen för dem som hjälper till att identifiera folk och miljöer på bilderna är fika.

Bildtittarträffarna resulterar i att ständigt nya bilder – mest fotografier men också målningar, teckningar och andra bilder – blir digitaliserade och katalogiserade.

Sockenbilder fick sitt publika webbarkiv den 9 mars 2007. På premiärdagen hade arkivet drygt 6 800 bilder. I dag finns det mer än dubbelt så många bilder enbart från Enångers socken.

Sockenbilders mest aktiva förening finns i Enånger. Enånger omfattar 13 880 bilder i digitalt format, Lindefallet (Bölan) 2 710 bilder och Långvind 1 390 bilder.

Sockenbilder

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv