Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Kapplöpning mot tiden

Print Friendly, PDF & Email

Vintern närmar sig, men grävningarna för vintervatten och fiberoptiskt bredband är ännu inte klara i Långvinds fritidsområde. Höstens arbete är det sista för att förse fritidsområdets etapp ett med åretruntvatten och kanalisation för fiberoptik. Arbetet gäller främst områdets två vägar i öster, Renlavsstigen och Fornstigen.

Det har varit mer sten än planerat i den steniga terrängen, vilket fördröjt och försvårat arbetet. Grävningarna är dock färdiga på Renlavsstigen, skogsstigen mellan Renlavsstigen och Fornstigen samt på den inre delen av Fornstigen.

– Det har varit stora problem med sprängningar på Renlavsstigen, säger Anders Kjällman, ordförande för Långvinds samfällighetsförening.

Å andra sidan har entreprenören, Pelles Entreprenad (bilden), fått draghjälp av den milda och utdragna hösten.

Pellen Entreprenad

Återstående arbete, som främst är första delen av Fornstigen, blir en kapplöpning mot tiden. Det gäller att hinna före tjälen. I morgon har projektgruppen för arbetet möte med Pelles Entreprenad, för att lägga fast tidtabellen för återstående arbete. Enligt ursprungsplanen ska arbetet vara avslutat senast den 31 december 2015.

Långvinds föreningsstämma anslog i juli i år tre miljoner kronor för att slutföra vintervattenledningsdragningen till alla fastigheter i området, bebyggda som obebyggda. Pengarna går till att förse Fornstigen och Renlavsstigen med vintervatten samt att ersätta gamla vintervattenledningar med nya på två stigar.

Samtidigt lägger föreningen optofiberkanalisation till alla fastigheter. Optofiberservisleverantör är Fiberstaden AB, som har Hudiksvalls kommun som huvudägare.

Jörgen Bengtson
Foto: Pelles Entreprenad

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv