Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bra för Borka Brygga

Print Friendly, PDF & Email

Restaurang Borka Brygga, som i år har ny krögare, går bra.

– Det kan bli så att vi håller öppet helger i september, säger krögaren Stefan Fernlund till Långvind.com.

Långvind.com träffade honom mot slutet av en hektisk måndagskväll. Totalt arbetar tolv personer med att hålla restaurangen i Enångers uthamn igång sju dagar i veckan. Stefan Fernlund är kökschef, kompanjonen Hannes Norén restaurangchef och sommelier.

Stefan FernlundStefan Fernlund är uppvuxen i Lindefallet, Enånger, och tog studenten på Bromangymnasiet i Hudiksvall. Sedan dess har han samlat  på sig restaurangerfarenhet från framför allt Stockholmsområdet, där han arbetat mycket med ”fine dining” och catering.

Hur går det med Restaurang Borka Bryggga?

– Jättebra! Vi har fantastiskt roligt, är ett ungt gäng, som har lätt till skratt, svarar han.

Hur ser en typisk dag ut?

– Vi har lunch för cirka 40 personer. Tjugo minuter över fem i dag var det fullsatt. Vi har minst 70–80 gäster per kväll, bra kvällar ännu mer. Mest har vi på pubkvällarna.

Vad går bäst på menyn?

– Stekt strömming, som vi serverar hela dagen, både till lunch och middag.

Hur tänker du kring menyn?

– Bra råvaror, stora portioner, enkelhet och att vi gör nästan allt själva. Vi maler högrev till hamburgarna, lax till laxburgarna och lägger in vår egen sill.

Under de nära två månader som Borka Brygga haft öppet, har Stefan Fernlund och medarbetare ändrat om lite i menyn. I dag består à la carte-menyn av av sju förrätter, nio huvudrätter och fyra efterrätter. Långvind.com har smakat flera av dem, alla välsmakande, kreativa och rejält tilltagna.

Blir det fortsättning nästa år?

– Det skulle jag tro. Jag har inte diskuterat det med båtklubben än men tror att den är positivt inställd.

Kan det bli säsongsutvidgning?

– Lokalen är begränsad och utanför sommaren rör sig inte så mycket folk till öarna. Köket är inte vinterbonat. Vi fortsätter med abonnemang i september. Det kan bli så att vi håller öppet helger i september.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv