Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Båtklubb hyllar ungdomar

Print Friendly, PDF & Email

Enångers båtsällskap (EBS) hyllar fem ungdomsledare, som kvalificerat sig för ungdomsledarstipendier ur en av Sundblandsfonderna.

– Under årsmötet tillkännagavs fem stipendiater ur Gunnar och Lars G Sundblads Ungdoms- och Understödsfond, berättar EBS på sin webbplats.

De tre ungdomsledarna är, från vänster, Ebba Kuylenstierna, Sofie Axelsson och Klara Adler, samt icke-närvarande Julia Kuylenstierna och Karin Nilsson.

EBS

Motiveringen till att de fem ungdomarna fått stipendiet är:

– Sundblads ungdomsledarstipendier tilldelas i år en grupp ledare som tillsammans utvecklats och tagit ett stort steg mot fullfjättrade ledare. Gruppen har under 2015 satsat mer tid än vanligt på personlig utveckling i form av ledaregenskaper och sjömanskap. På fritiden och utan kompensation har stipendiaterna genomgått utbildningar till gagn för verksamheten och inte minst bevisat att de kan applicera tillskansade färdigheter i praktiken. Ungdomsledarna 14–23 år genomförde 2015 års kurser utan stöd från vuxna på ett mycket välorganiserat och professionellt sätt. Engagemang är ett ledord för dessa ungdomar.

EBS är en av Hälsinglands största båtklubbar med säte i Enångers uthamn Borka.

Jörgen Bengtson
Foto: Enångers båtsällskap


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv