Boka boende på Kungsgården Långvind!

Var får ni allt ifrån?

Print Friendly, PDF & Email

Ett år är till ända, och med det en nyhet per dag från Hälsingekusten. Var får ni allt ifrån?

Långvind.com skickar frågan vidare till Långvind.coms redaktör, Jörgen Bengtson.

– Ibland kan det vara svårt att få fram en nyhet, men jag jagar hela tiden nyheter och har vanligen också några nyheter på lager, svarar Jörgen Bengtson.

Hör många av sig med nyheter och nyhetstips?

– Nej, det allra mesta letar jag upp själv. Det skulle vara roligt om fler hörde av sig. Ring eller sms:a på 070-660 55 60, skicka ett mejl på jorgen/snabel-a/langvind.com eller kontakta mig på annat sätt. Jag är säker på att du som läser Långvind.com har nyhetstips eller tankar, som jag kan göra till nyheter.

Finns det ämnen du inte tar upp?

– Ja, Långvind.com skriver inte om typiska ”blåljusnyheter”, alltså om nyheter från polis, sjukvård, räddningstjänst och sjöräddning. Undantag är riktigt stora händelser som berör många eller berör oss över tiden, till exempel Arizona Chemicals utsläpp av råtallolja för tre år sedan eller stormar som förändrar livet för folk.

Vilket eller vilka områden bevakar Långvind.com?

– Hälsingekusten! Den definierar vi som allt öster om E 4:an, från Gnarps socken i norr till Skogs socken i söder. Sedan gör vi ett och annat nedslag i Enånger och våra grannsocknar Njutånger, Norrala och Trönö även om det skulle råka vara väster om E 4;an. Till detta kommer att vi bevakar allt som rör Hälsinglands skärgård och en del annat som är relaterat till Östersjön. Det händer också att vi har enstaka nyheter om Jungfrukusten söder om Hälsingland, det vill säga Gästrikekusten, och norr om Hälsingekusten.

Hur bevakar Långvind.com Långvind?

– Vi har naturligtvis extra fokus på vad som händer i Långvind, inklusive Kungsgården Långvind, och Långvinds fritidsområde. Men minst nio nyheter av tio handlar om Hälsingekusten utanför Långvind, säger Jörgen Bengtson.

Får ni mycket återkoppling på nyheterna?

– Nej, tyvärr inte, men vi ser på webbstatistiken att vi har många läsare och att läsekretsen växer över tiden. I dag har vi över 2 000 unika nyhets- och informationssidor på Långvind.com.

Varför gör du det här?

– Jag vill sprida kunskap om Långvind och Hälsingskusten. Det gamla journalisten i mig – jag var chefredaktör för Hudiksvalls Tidning 1988–1999 – får mig att ständigt söka nyheter och omsätta dem i artiklar på Långvind.com.

Blir det några förändringar 2015?

– Ja, det blir fler bilder i nyheterna. Hittills har det varit tunnsått med det, säger Jörgen Bengtson.

Agneta Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv