Boka boende på Kungsgården Långvind!

Hälsingekusten i fokus

Print Friendly, PDF & Email

På torsdagskvällen presenterade Visit Glada Hudik sin webbplats, med bokningsbart boende och evenemang på Hudiksvallskusten och i kommunen i övrigt.

Visit Glada Hudik ska locka besökare till Hudiksvall med omnejd. Den kommer, ur ett geografiskt perspektiv, att fokusera separat på kusten, staden och inlandet.

I går beslutade också Hudiksvalls kommun att bilda ett hälftenägt bolag med ideella föreningen Destination Glada Hudik, Visit Glada Hudik AB. Bolag ska driva turistbyrån och marknadsföra Hudiksvall som besöksmål. Formellt beslut om bolagsbildning tar kommunfullmäktige den 15 december 2014.

– Bolaget får ansvar för kommunens hela turismverksamhet, sa kommunchef Bengt Friberg på mötet i Kulturhuset Glada Hudik.

STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind är en av få boenden, som är bokningsbart från start. Kungsgården Långvind bidrar också med en ny typ av julbord, Afternoon tea på beställning, under adventshelgerna. Aktiviteter är samlade under en egen avdelning, Se & Göra, och evenemang under Evenemang.

Visit Glada Hudik ingår i en regional boknings- och marknadsföringsorganisation, det nybildade bolaget Visit Hälsingland Gästrikland AB. Förhoppningsvis ska bolaget få delägare från alla kommuner i Gävleborgs län. Än så länge finns det tre bolag eller organisationer, som säger att de vill bli delägare före årsskiftet: Visit Glada Hudik AB, Upplev Nordanstig (kommunen) och Visit Gavle, som omfattar de fyra gästrikekommunerna.

Nordanstig är redan igång med sin bokningssajt, även den har tydlig fokus på kusten.

Söderhamns kommun ligger i startblocket för att bilda en organisation liknande den i Hudiksvall eller Nordanstig, som även den kommer att ha en tydlig kustdel.

Förutom dessa geografiska boknings- och aktivitetswebbplatser blir det också tematiska webbplatser.

Peter Entian på Region Gävleborg, som var med om att starta besöksnäringsprojektet Nu kör vi! 2009, har hjälpt till att få igång de geografiskt förankrade besöknäringsorganisationerna i Gävleborg, informerade om planerna för så kallade tematiska subdestinationer på mötet i Hudiksvall:
• Fiske
• Vildmark
• Världsarvet Hälsingegårdarna
• Track and trails
• Jungfrukusten
• Matresan
• Hälsingland

Jörgen Bengtson

 

 

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv