Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Grävning enligt plan

Print Friendly, PDF & Email

Arbetet med att förse alla fastigheter med vintervatten i Långvinds fritidsområde, fortskrider som planerat. Den sena vintern har gett projektet oväntad draghjälp.

– Projektet är på tidplan och vi hoppas att alla har överseende med de olika högar och stenar som finns runt grävningen, säger Anders Källman, vice ordförande i styrelsen för Långvinds samfällighetsförening, på föreningens webbplats i dag.

Det är mycket sår i marken, men entreprenören har har återfyllt groparna med sand. Det finns ett rykte i Långvind att samfällighetsföreningen ska dumpa stenmassor bakom klubbstugan (före detta bastun). Ryktet är falskt. Föreningen har sökt och fått marklov för att fylla ut med sten och massor nedanför nuvarande plan vid avfallsstationen, berättar Anders Källman i ett annat inlägg.

– Grävarbete med mera kommer att fortsätta i mellandagarna, säger Anders Källman.

Alla fastigheter, även de som tackat nej till vintervatten, kommer att få vattenanslutning på frostfritt djup med ny vattenventil. Den blir plomberad från mitten av oktober till valborgsmässoafton för dem som bara vill ha sommarvatten. Alla andra får friskt vatten, som flödar året om.

För den som i detalj vill följa tidsplanen för vintervattenprojektet i Långvinds fritidsområde, finns en detaljerad tidsplan att studera här.

Långvind.com har sedan sommaren 2009 haft 21 artiklar om vintervatten i Långvind: Långvindsvatten på gång (14 december 2014),  Vintervattengrävningen börjar (17 september 2014), Vintervatten i expressfart (20 juli 2014),  Vintervattenfrågan avgjord (2 juni 2014), Ja till vintervatten i Långvind (8 maj 2014), Vattenproblem i Långvind (18 april 2014), Långvind till domstol (17 februari 2014), Fortsatt strid om vintervatten (8 september 2013), Ångervecka i Långvinds fritidsområde (30 juli 2013), Vintervattenfrågan avgjord i Långvind (21 juli 2013), Ja till vintervatten i Långvind (29 juni 2013), Ny förrättning på gång (11 mars 2013), Domstol upphäver vattenplan (4 januari 2013), Vintervatten till Långvind (23 juli 2012), Långvind får vintervatten (11 oktober 2011), Vintervatten väntar (16 juli 2011), Vintervatten i sommarfokus (14 juli 2011), Fritidsområde får vintervatten (28 juni 2011), Vintervatten till del av Långvind (18 juli 1010) och Oklart om vintervatten i fritidsområdet (19 juli 2009).

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv