Boka boende på Kungsgården Långvind!

Glada Hudik ny bokningssajt

Print Friendly, PDF & Email

Glada Hudik är inte bara Hudiksvalls smeknamn sedan 200 år och namnet på en teater. Det är också en turistisk bokningssajt på adressen www.visitgladahudik.se.

Den hade smygpremiär den 4 december, när föreningen Destination Glada Hudik lanserade webbplatsen, vilket Långvind.com skrev om i artikeln Hälsingekusten i fokus. Problemet var att då fungerade ingen bokning.

– I dag går det att boka boende på Kungsgården Långvind, berättar webbansvarig Pierre Marklund för Långvind.com.

STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind är först ut av boendeanläggningarna i Hudiksvall med omnejd att ha skrivit avtal med den nya bokningssajten och även ha bokningsbara hotell- och vandrarhemsrum.

– Vi kommer steg för steg att lägga in andra boenden, säger Pierre Marklund.

Visit Glada Hudik ska locka besökare till Hudiksvall med omnejd. Den kommer, rent geografiskt, att fokusera separat på kusten, staden och inlandet. Kusten är alltså först ut med bokningsbara produkter.

Visit Glada Hudik är inte bara en webbplats för bokningar, evenemang och turistisk information. Det är också namnet på ett aktiebolag, som besöksnäringen ska äga tillsammans med Hudiksvalls kommun. På måndag tar kommunfullmäktige i Hudiksvall det formella beslutet att bilda ett hälftenägt bolag med ideella föreningen Destination Glada Hudik, Visit Glada Hudik AB. Bolaget, som kommunen ska äga 51 procent av aktierna i, ska driva turistbyrån och marknadsföra Hudiksvall som besöksmål.

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv