Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Tvåtusen nyhetssidor

Print Friendly, PDF & Email

I dag publicerar Långvind.com sin 2 000:e nyhets- och informationssida sedan starten i mars 2009.

Nyhets- och turismsajten för Hälsingekusten, Långvind.com, består i dag av 284 informationssidor (fasta sidor) och 1 716 nyhetssidor.

Långvind.com började som nyhetssajt i mars 2009 – med en nyhet vardera från januari och februari och åtta från mars. Sedan fortsatte nyhetsarbetet i blygsam skala under våren med sju nyheter i april och tio i maj, för att växa till 26 nyheter i juni och 30 i juli. Sedan dess har Långvind.com levererat en nyhet per dag, till en början under sommarmånaderna, men från och med april 2012 alla dagar året om.

Turismdelen av Långvind.com hade premiär den 24 juli 2009 inför Långvindsdagarna. Den har sedan vuxit till i dag 284 sidor om bo, se och göra på Hälsingekusten, inklusive material om STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind. Den här delen av sajten växer också, med någon sida då och då.

Agneta Bengtson, tekniskt ansvarig för Långvind.com som hon driver tillsammans med sin make Jörgen: Blev Långvind.com vad ni hade tänkt er?

– Nej, den blev mycket mer omfattande i geografi, ämne, antal nyheter och informationssidor än vad vi någonsin hade kunnat tänka oss. Från början var vår avsikt att göra en sajt för Enånger, med utblickar mot grannsocknarna Norrala och Njutånger. För min make, Jörgen, som levererar nyheter varje dag, blev det mycket mer än vi någonsin kunde föreställa oss.

Vad är det för nyheter Långvind.com innehåller?

– Enbart nyheter från Hälsingekusten, det vill säga öster om E 4:an, med extra fokus på kultur, infrastruktur, nyheter som berör besökare och naturligtvis Långvind. Sedan gör vi ett och annat nedslag öster om E 4:an i Enånger och dess grannsocknar Njutånger, Norrala och Trönö. Vi bevakar också frågor som har skärgårds- eller Östersjöanknytning, även om de inte alltid rör Hälsingekusten specifikt. Det händer också att vi gör enstaka nedslag längs kusten norr och söder om Hälsingland. Jörgen nosar upp stort och smått, som den gamla journalist han är, fråga mig inte hur.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv