Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Fiskefokus i Hälsingland

Print Friendly, PDF & Email

Hälsingekommunerna och Region Gävlebor säger ja till ett treårigt projekt, som ska locka utländska fiskare till Hälsingland: Fishing in the middle of Sweden.

Långvind.com har tidigare berättat om planerna för projektet. Men det var länge osäkert om de sex kommunerna och Region Gävleborg skulle säga ja. Nu finns det ett ja, även om gästrikekommunerna inte anslöt sig till projektet. Det startar 1 juli 2014 och pågår i tre år.

Projektets mål är att få 3 000 nya gästnätter 2016 för boendeanläggningar som satsar på fisketurism. I Hälsingland Fishing har bland andra Fiskecampen i Ängra, Kårböle, och Kungsholmen, Segersta, varit framgångsrika. Andra anläggningar, däribland STF Kungsgården Långvind, har deltagit i projektet men inte fått något napp.

Projektet fokuserar på alla typer av fritidsfiske: fiske till havs, längs kusten, i stora sjöar som Dellarna, i småsjöar och andra vattendrag. Det nya projektet avlöser fiskeprojektet Hälsingland Fishing. I både det gamla och nya fiskeprojekten återkommer samma eldsjäl: Stefan Barenfeld.

Han berättar för Långvind.com att man planerar att bearbeta både nya och gamla marknader: Polen, Tjeckien, Tyskland, Nederländerna, Belgien och Frankrike. Totalt räknar projektet med att det finns 50 miljoner sportfiskare i Europa.

Långvind.com har haft flera artiklar om projekten Fishing in the middle of Sweden och Hälsingland Fishing: Fiskeprojekt till Gävleborg? (30 januari 2014), Nöjda polska fiskare (20 maj 2012), Polska fiskare på besök (30 april 2012), Kungsgården på fiskesajt (10 mars 2012), Fiskepremiär på nätet (19 januari 2012) och Fiskeprojekt ger fångst (13 december 2011).

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv