Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Sommar- och höstprogram klart

Print Friendly, PDF & Email

Under sommaren lever Hälsingekusten upp, vilket Långvindsbruk är ett utmärkt exempel på. Kungsgården Långvinds vår-, sommar- och höstprogram är nu klart, en kavalkad med trettiototalet evenemang.

Årets nyhet är att det blir bruksvandringar en gång per vecka och skärgårdsutflykter till alla fiskarkapell.

Kungsgården Långvind har fler evenemang än någonsin, som sträcker från april till november.

– Det är roligt att vi kan erbjuda så mycket. Dessutom har vi många paket, där vi erbjuder boende i kombination med en aktivitet, säger Agneta Bengtson på STF Kungsgården Långvind till Långvind.com.

2014 års program med evenemang och packet omfattar följande:

Samlarmässan i Hudiksvall: loppmarknads- och auktionspaket med övernattning på STF Kungsgården Långvind den 12 april.

Konstrunda: konstrundepaket Hudiksvall-Nordanstig med övernattning på STF Kungsgården Långvind den 29 maj.

Bakluckeloppis på Kattvikskajenloppmarknads- och auktionspaket med övernattning på STF Kungsgården Långvind den 31 maj.

Konstrunda: konstrundepaket Bollnäs med övernattning på STF Kungsgården Långvind den 14 juni.

Bruksvandring Långvind: natur- och kulturvandring i Långvindsbruk med Jörgen Bengtson som ciceron, med liten buffé efteråt på STF Kungsgården Långvind, klockan 15–17.30 den 22 juni.

Kyrkovisning Enånger: kyrkovisning med Gunnar Andersson som ciceron, klockan 15–16.30 den 26 juni.

Pilgrimsvandring: vandring på Stråsjöleden Korsholmen–Njutånger med erfaren pilgrimsvandringsledare, fyra dagar med eller utan övernattning på STF Kungsgården Långvind, den 27–30 juni.

Skärgårdstur Bålsön: skärgårdspaket kyrkhelg med tur till Bålsön och övernattning på STF Kungsgården Långvind den 29 juni.

Bruksvandring Långvindnatur- och kulturvandring i Långvindsbruk med Jörgen Bengtson som ciceron, med liten buffé efteråt på STF Kungsgården Långvind, klockan 15–17.30 den 29 juni.

Forntidsvandring till Hedningahällan: arkeologisk vandring till Hedningahällan med Ola Nilsson och Lena Berg Nilsson, med fika efteråt, klockan 15–17.30 den 3 juli.

Bruksvandring Långvindnatur- och kulturvandring i Långvindsbruk med Jörgen Bengtson som ciceron, med liten buffé efteråt på STF Kungsgården Långvind, klockan 15–17.30 den 6 juli.

Skärgårdstur Kråkön: skärgårdspaket kyrkhelg med tur till Kråkön och övernattning på STF Kungsgården Långvind den 13 juli.

Bruksvandring Långvindnatur- och kulturvandring i Långvindsbruk med Jörgen Bengtson som ciceron, med liten buffé efteråt på STF Kungsgården Långvind, klockan 15–17.30 den 13 juli.

Forntidsvandring i Boda bruk: arkeologisk vandring i Boda bruk med Ola Nilsson och Lena Berg Nilsson, med fika efteråt, klockan 15–17.30 den 17 juli.

Skärgårdstur Agön: skärgårdspaket kyrkhelg med tur till Agön och övernattning på STF Kungsgården Långvind den 20 juli.

Bruksvandring Långvind: natur- och kulturvandring i Långvindsbruk med Jörgen Bengtson som ciceron,med liten buffé efteråt på STF Kungsgården Långvind, klockan 15–17.30 den 20 juli.

Kyrkovisning Enånger: kyrkovisning med Gunnar Andersson som ciceron, klockan 15–16.30 den 24 juli.

Skärgårdstur Olmen: skärgårdspaket kyrkhelg med tur till Olmen och övernattning på STF Kungsgården Långvind den 27 juli.

Bruksvandring Långvindnatur- och kulturvandring i Långvindsbruk med Jörgen Bengtson som ciceron, med liten buffé efteråt på STF Kungsgården Långvind, klockan 15–17.30 den 27 juli.

Konstrunda: konstrundepaket Ovanåker med övernattning på STF Kungsgården Långvind den 2 augusti.

Skärgårdstur Bålsön: skärgårdspaket kyrkhelg med tur till Bålsön och övernattning på STF Kungsgården Långvind den 3 augusti.

Lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé: loppmarknad utomhus på Kungsgården Långvind, klockan 10–17 den 3 augusti.

Bruksvandring Långvindnatur- och kulturvandring i Långvindsbruk med Jörgen Bengtson som ciceron, med liten buffé efteråt på STF Kungsgården Långvind, klockan 15–17.30 den 3 augusti.

Forntidsvandring till Hedningahällan: arkeologisk vandring till Hedningahällan med Ola Nilsson och Lena Berg Nilsson, med fika efteråt, klockan 15–17.30 den 7 augusti.

Afternoon tea: klassiskt brittisk eftermiddagste med många tillbehör på Kungsgården Långvind, klockan 13–18 den 23 augusti.

Svampexkursion: Svampexkursion med svampkonsulent Alf Pallin som ciceron, klockan 9–15 dag i augusti som ännu inte är fastställd.

Afternoon tea: klassiskt brittisk eftermiddagste med många tillbehör på Kungsgården Långvind, klockan 13–18 den 30 augusti.

Skärgårdstur Olmen: skärgårdspaket kyrkhelg med tur till Olmen och övernattning på STF Kungsgården Långvind den 30 augusti.

Afternoon tea: klassiskt brittisk eftermiddagste med många tillbehör på Kungsgården Långvind, klockan 13–18 den 6 september.

Afternoon tea: klassiskt brittisk eftermiddagste med många tillbehör på Kungsgården Långvind, klockan 13–18 den 13 september.

Svampexkursion: svampexkursion med svampkonsulent Alf Pallin som ciceron, klockan 9–15 dag i september som ännu inte är fastställd.

Konstrunda: konstrundepaket Söderhamn med övernattning på STF Kungsgården Långvind den 1 november.

Förutom dessa tidsbestämda evenemang och paket, har STF Kungsgården Långvind ytterligare paket:

Helgpaket: helgpaket med två övernattningar på STF Kungsgården Långvind med frukost, bruksvandring och lunchpaket.

Afternoon tea med övernattning-paket: miniveckoslut med klassiskt brittisk eftermiddagste och övernattning på STF Kungsgården Långvind

Afternoon tea på beställning: klassiskt brittisk eftermiddagste på beställning lördagar och söndagar året om.

Bröllopspaket: bröllopssvit eller hjälp med att arrangera bröllop i Långvind.

Cykelpaket: cykelpaket med dagsturer från STF Kungsgården Långvind eller flerdagarsturer i Hälsingland.

Fiskepaket: fiskepaket med erfarna fiskeguiden Jonny Johansson.

Höstlovspaket: höstlovspaket med övernattning två nätter eller mer på STF Kungsgården Långvind.

Sportlovspaket: sportlovspaket med övernattning två nätter eller mer på STF Kungsgården Långvind.

Påsklovspaket: påsklovspaket med övernattning två nätter eller mer på STF Kungsgården Långvind.

Alla aktiviteter som STF Kungsgården Långvind arrangerar finns i kalendariet Kalender 2014 på Långvind.com. Paketen finns under vinjetten Paket.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv