Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Fisket stor potential

Print Friendly, PDF & Email

Fritidsfisket har stora rekreativa, sociala och hälsofrämjande värden. Dessutom har fisketurismen stor potential för småföretagande och landsbygdsutveckling, skriver generaldirektörerna för Jordbruksverket, Leif Denneberg, och Havs- och vattenmyndigheten, Björn Risinger, i en debattartikel i senaste numret av tidskriften Sportfiskarna.

De anser att Sverige har fantastiska förutsättningar för fritidsfiske och sportfisketurism. Artikeln knyter an till myndigheternas strategi, Svenskt fritidsfiske och fisketurism 2020, som de har tagit fram. Den tar bland annat sikte på att fördubbla fisketurismen, öka tillgängligheten för fritidsfisket och marknadsföra Sverige som fiskedestination.

I Hälsingland ingår bland annat Kungsgården Långvind och fiskeguiden Jonny Johansson i ett projekt för att locka fler fisketurister till Hälsingekusten och Hälsingland i övrigt. Destinationsutvecklingen i Gävleborgs län arbetar också med fiske som en del i turismen i Hälsingland och Gästrikland.

Jörgen Bengtson

Jörgen Bengtson

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv