Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bra för Borka Brygga

Print Friendly, PDF & Email

Borka Bryggas nya restauratör, Lena Eriksson, är nöjd med säsongen:

– Det har gott jättebra. Jag är så nöjd, säger hon till Långvind.com.

Lena Eriksson har byggt om Borka Brygga till mer av en restaurang genom att bygga en serverings- och bardisk på den överdäckade ångbåtsbryggan och erbjuda drinkar; tidigare beställde man mat i ett ”hål i väggen”. Hon satsar på något färre rätter än tidigare: två förrätter, fyra huvudrätter och fyra efterrätter. En nyhet är lunchbuffén klockan 11–15, som lockar nya gäster.

När Långvind.com är där mitt i veckan är det nästan fullsatt.

Har det gått över eller under förväntan?

– Över förväntan! Jag kunde inte drömma om att det skulle komma så mycket folk, säger hon.

En konsekvens av detta är att hon fått anställa mer personal. Hon hade räknat med att driva restaurangen med sig själv och 1,5 kockar. Nu är det dubbelt då stor bemanning.

Innebär det att du fått blodad tand?

– Absolut, svarar Lena Eriksson, som före Borka Brygga hade begränsad erfarenhet av att driva restaurang. År 2012 drev hon  kafé och restaurang på Ystegårn sommartid. På nittiotalet drev hon Café Dalí i centrala Hudiksvall, där man kunde beställa både dagens soppa och köpa bordet man satt vid.

Hur ser planerna ut för nästa sommar?

– Jag skulle vilja bygga om köket och anställa personal tidigare. Sedan vill jag i vinter grunna på menyn, säger hon.

En tanke hon hade inför årets säsong, var att öppna en försäljningsbod. Men det fanns inte tid för det. Däremot har hon sett till att i stort sett allt hon serverar kommer från eget kök, där hon alltså gör allt för hand. Långvind.com kan intyga att förrätter, huvudrätterna och efterrätterna vi åt var hemmagjorda, inklusive glassen.

Lena Eriksson tog över Borka Brygga i somras efter Elida Burman och Erik Hedberg, som med stor framgång drivit Borka Brygga som sommarrestaurang i många år. De driver sedan 2011 en stor åretomrestaurang, Hamra värdshus, Tänndalen, som de nu satsar all kraft på.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv