Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Musik dygnet runt

Print Friendly, PDF & Email

Lindefallet är byn som lever mer än de flesta byar. Lördagen den 6 juli klockan nio lever Lindefallet upp på ett alldeles speciellt sätt: levande musik i 24 timmar framåt vid Bässesjöns strand.

Den 5 juni i år blev Lindefallet återigen korad till ”årets by”, den här gången av Sveriges radios lyssnare i Gävleborg. De röstade fram Lindefallet som årets bästa by i Gävleborgs län. Drygt en månad senare är det dags för Lindefallet att åter igen bli en utmärkelse rikare, när byn drar igång eventet 24 timmar musik.

– Ett trettiotal artister – båda kända, lokalt kända och okända artister – kommer att fylla varje minut under detta dygn, berättar Olle Persson, ordförande i Lindefallets byaråd, för Långvind.com.

– Det blir stor variation på genrer över dygnets olika faser. Vi börjar med spelmansmusik och fortsätter med visor, rock, sextiotalscovers, blues, rytmisk dans och slutar med sånggudstjänst, säger han.

Det blir en imponerande samling solister och grupper, som intar de två scenerna och hjälper till att återigen sätter Lindefallet på kartan: Engmans Kapell, Mattias Eliasson, The Simple Rules, Åsa Jinder, Ömsom, Eva Svensk, Kevin Etheridge, Dansklubben Glada Hudik, Boufa Boufa, Thomas von Wachenfeldt, Erika Stoltz and the Blues Bandits, Viktoria & Berit, Olle Adolfson-program med Leif Norberg, Christer Sund och Gösta, Fem kusiner och två Viktor, Hudiksvalls dragspelsklubb, Forsa folkdanslag, Kjell Åke ”Körven” Eriksson & Tomas Söderlund, Julia Humla, David Persson, Sonnys vänner, Hermansson & Ek, Humlins blues band, Enångers kyrkokör, Fem i tolv, Frigörande dans, folkmusikerna Kaj B, Christer H och Bengt Jonsson.

Mellan scenerna finns en aktiv kolmila. Under lördagen blir det, förutom musiken, olika aktiviteter för hela familjen, bland annat drakbåtsrodd med tävling mellan tre sportklubbar från närområdet och ambulerande glassbil.

Bakom 24 timmar musik står  Lindefallets sportklubb (LSK). LSK samarbetar med Bässekolet, Bölans byaförening, Lindefallets byaråd, Linde Livs, Bölans scoutkår med flera samt samverkar med Fokus Glada Hudik och Hudiksvalls turistbyrå.

Eventet ska stödja LSK:s arbete med ungdomar och ge LSK en stadigare grund att stå på. Tanken är att eventet ska blir regelbundet återkommande och med tiden växa sig större och starkare.

Eventet börjar alltså 6 juli klockan 9 och slutar 7 juli klockan 9. Under ett dygn kommer musiken och kreativiteten att flöda vid Kolmilan på Bässesjöns strand.

– Genom det musikaliska och kulturella hoppas man kunna erbjuda ett så underhållande dygn som möjligt, och samtidigt visa på storheten med allt som Lindefallet och dess omgivning har att erbjuda i form av boendemiljö, natur, ungdomssatsningar, föreningsverksamhet med mera, säger Musik 24 timmar på sin webbplats.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv