Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bankprotester i Enånger

Print Friendly, PDF & Email

Birgitta Persson och Mats Åkerlund överlämnade på fredagen protestlistor mot Hälsinglands sparbanks nedläggning av kontoret i Enånger. Mottagare var bankens verkställande direktör, Anders Thorson. Enånger-Njutångers centeravdelning och centerkvinnor står bakom insamlingen, som samlat 347 namn.

Namninsamlingen är dock inte en partipolitisk fråga, underströk Birgitta Persson och Mats Åkerlund, när de överlämnade protestlistorna.

– Vi reagerar som medborgare i Enånger, och vi reagerar på den utveckling som innebär att servicen hela tiden dras in i mindre orter, säger Mats Åkerlund i dagens Hudiksvalls Tidning.

Anders Thorson gav ett halv löfte om en bankomat i Enånger – men ställde i samma stund så tuffa krav att den knappast kan bli verklighet: minst 3 000 uttag per månad och placering i en valvliknande byggnad, där gamla banklokalen inte är aktuell.

Förutom namninsamlingen har protesterna haglat på internet och i form av insändare från Jörgen Bengtson (C) och lokala S-föreningen. Hudiksvalls Tidning har vägrat att ta in flera insändare från Jörgen Bengtson, som har en insändare liggande på HT sedan den 15 februari.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv