Boka boende på Kungsgården Långvind!

Stort destinationssteg

Print Friendly, PDF & Email

Kommunstyrelsen i Hudiksvall anslog på tisdagen 225 000 kronor till ideella föreningen Destination Glada Hudik. För Hälsingekusten – och i förlängningen Jungfrukusten – är detta goda nyheter.

Destination Glada Hudik får pengarna under förutsättning att Region Gävleborg ger bidrag på 1 160 000 kronor. Föreningen har också sökt 200 000 kronor från Leader Hälsingebygden.

Föreningen vill också ha 300 000 kronor från kommunen 2014. Det tar kommunen ställning till i budgeten för nästa år, men det verkar vara mer av en formsak – bara Region Gävleborg är med på finansieringståget. Det verkar i sin tur också vara en formsak.

Destination Glada Hudik kan alltså se fram mot en bra finansiering för det fortsatta arbetet med att utveckla en ny besöksnäringsdestination i länet, Glada Hudik. Tanken är att föreningen ska utveckla dels tematiska reseanledningar och dels geografiska. Föreningen vill ”identifiera och utveckla geografiska subdestinationer för stad, kust och inland”. En viktig del är alltså att utveckla Hälsingekusten som besöksmål.

Till en början fortsätter Destination Glada Hudik att bygga upp och driva verksamheten i en projektorganisation. I nästa steg avser föreningen att bilda ett aktiebolag.

Destination Glada Hudik är en del av Region Gävleborgs besöksnäringsprojekt Nu kör vi.

Långvind.com har skrivit flera artiklar om Destination Glada Hudik, Framgång Jungfrukusten (8 mars 2013), Turismsatsning i Glada Hudik (17 februari 2013), Hälsingekusten på båtmässa (9 februari 2013), Turismsamling i Långvind (3 februari 2013), Turismsamling i Enånger (10 januari 2013), Glada Hudik turistdestination (11 december 2012), Turistbolag för Glada Hudik (16 november 2012) och Hälsingekusten i fokus (2 oktober 2012).

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv