Boka boende på Kungsgården Långvind!

Nya krögare till Hälsingskusten

Print Friendly, PDF & Email

Två av Hälsingekustens sommarrestauranger har fått nya krögare: Borka och Stenö. Lena E Andersson, Forsa, tar över Borka Brygga. Mohamed Henaien, Huddinge, blir ny restauratör på Stenö campings restaurang.

Lena E Andersson driver sedan många år cateringfirman Lenas mat och har tidigare drivit restaurang på Ystegårn i Forsa och dessförinnan kafé och lunchrestaurang i Hudiksvall.

Restaurang Borka Brygga öppnar den 25 maj.

– Planering pågår inför sommarens evenemang. Några pub- och musikkvällar kommer det att bli, men artister och datum är ännu inte spikade, säger Lena E Andersson på Restaurang Borka Brygga.

– Krögaråtagandet vid Borka Brygga blir ett bra komplement sommartid till hennes cateringrörelse, säger Borka båtsällskap i en kommentar.

Mohamed Henaien kommer tillsammans med fru Rita och tre barn i tjugoårsåldern att driva restaurangen på Stenö framöver.

Planerad öppningsdag är pingstafton (18 maj).

Mohamed Henaien har erfarenhet av att driva restaurang i Sverige och utlandet, senast golfrestaurangen i Sälen. Han har hotellutbildning och kockerfarenhet samt har arbetat som turistguide och reseledare.

Mohamed Henaien vill utveckla restaurangen i Stenö och satsa på à la carte och serveringstillstånd. Restaurangen ska erbjuda rätter som passar alla plånböcker. Han lovar även kafésortiment, grillbuffé och underhållning.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv