Boka boende på Kungsgården Långvind!

Fågelhällans sista helg

Print Friendly, PDF & Email

På långfredag och påskafton bjuder slalombacken på berget Fågelhällan, söder om Vedmora, upp till dans en sista gång denna vintersäsong.

– Vi har haft en jättebra säsong, så vi hoppas på en hejdundrande avslutning. Passa på att av njuta en del av påsken på Fågelhällan. Vi hälsar alla hjärtligt välkomna till avslutningshelgen år 2013, säger Roger Pettersson till Långvind.com.

Roger Pettersson säger att det vankas något smaskigt i toppstugan under säsongavslutningen. Fågelhällan står inte bara öppen för utförsåkare, utan också för långskidåkare på de spår som finns i anslutning till backen, samt för pulkaåkare, skoteråkare och andra vintersportåkare.

Fågelhällan, eller Klappen som den heter lokalt, har en backe på 375 meter och har en fallhöjd på 75 meter. Den har lift och två nedfarter. Liften är sannolikt Sveriges enda kvarvarande lift med träbyglar. Fågelhällan har rykte om god service.

– Liftpersonalen har gjort sig känd över halva Norrland för att de är så otroligt artiga och vänliga, säger Roger Pettersson blygsamt.

Jörgen Bengtson

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv