Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Konstrundepaket nyhet

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind satsar på att locka konstintresserade till Hälsingland och Långvind med ett konstrundepaket. Varje år ställer cirka 100 konstnärer ut sina verk under fyra konstrundor. De flesta av dem öppnar då också sina ateljéer för besökare.

– Kulturen står stark i Hälsingland. Jag tror det är snudd på unikt att ett landskap har konstrundor i fem av sina sex kommuner. Vi erbjuder ett konstrundepaket med boende två nätter, buffé, frukost, en lunch eller middag, guidning av Långvindsbruk och karta till aktuell konstrunda och tips på vad man kan göra längs vägen, säger Agneta Bengtson på STF hotell och vandrarhem Kungsgården Långvind till Långvind.com.

År 2013 är konstrundorna enligt följande
• torsdag 9 maj–fredag 10 maj: Hudiksvall och Nordanstig
• lördag 15 juni: Bollnäs
• lördag 3 augusti–söndag 4 augusti: Ovanåker
• lördag 2 augusti–söndag 3 november: Söderhamn

Hälsingland är konstrundornas förlovade landskap. Alla kommuner utom Ljusdal har konstrundor. Under konstrundorna öppnar konstnärer sina ateljéer, säljer alster och bjuder på dialog om konst.

Konstrundorna skiljer sig åt mellan kommunerna. För den som är intresserad av vad de olika konstrundorna har för bakgrund och vad de brukar erbjuda, finns mer att läsa om konstrundor.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv