Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Egen webb för Borka

Print Friendly, PDF & Email

Borka Brygga är inte bara en restaurang. Det är också ett område i Borka med gästhamn, camping, mack, museer och aktiviteter.

Enångers båtsällskap, som äger Borka Brygga, har nu sjösatt en egen webbplats för Borka Brygga, som är skild från båtsällskapets webbplats och restaurangens webbplats; den senare är vilande i avvaktan på ny restauratör.

Webbplatsens blogg, kallad Loggboken, presenterar små nyheter från Borka Brygga. Sedan 6 december 2012 finns Borka Brygga också på Facebook, där den dock konkurrerar med två andra FB-sidor med samma namn.

På webbplatsen www.borka.com berättar Enångers båtsällskap om Borkas historia och Borka Brygga i dag.

Det är onekligen en imponerande verksamhet som vuxit fram, med gästhamn för tjugotalet båtar och service knuten till hamnen som sjösättningsramp och miljöstation, camping med tolv platser, mack som betjänar både bilar och båtar, service i form av färskvatten, toaletter, dusch och tvättstuga, två museer (båtbyggarmuseum och fiskarmuseum) och inte minst en restaurang som gjort avtryck under årens lopp.

Till detta kommer båtsällskapets cirka 135 fritidsbåtsplatser och många aktiviteter.

Båtsällskapets utmaning nu är att hitta ny arrendator till restaurangen efter Elida Burman och Erik Hedberg, som tackade för sig efter sommaren 2012, vilket Långvind.com skrev om 8 oktober 2012, Borka utan krögare. Långvind.com återkommer när vi har något att rapportera i frågan.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv