Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bulgariska bussar problem

Print Friendly, PDF & Email

Två bulgariska bärplockararbussar står sedan i somras vid den före detta macken på gamla E 4:an i Enånger. Bärplockare finns där till och från men flyttar inte bussen. ”Ingen diesel”, ger de som förklaring.

Bussarna står till hälften på mark som tillhör Peter Hammarstedt som driver bilverkstad i den före detta macken. Han tröttnade snabbt på bussarna. Dessvärre har den andra markägaren, Hudiksvalls kommun, inte reagerat ordentligt förrän Hudiksvalls Tidning kontaktade kommunen.

– Inom en snar framtid tas bussarna bort och ställs på en uppställningsplats, lovar Göran Widehammar, tekniska kontoret, i dagens HT.

Bärblockare från främst Bulgarien hat ställt till mycket problem på Hälsingekusten och inne i landet, med camping långt längre än vad allemansrätten tillåter, nedskräpade lägerplatser, intrång på andras marker och andra problem. Nu ser det ut som om de bulgariska bussarna som blivit en snackis i Enånger i alla fall blir bortforslade inom kort.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv