Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Borka utan krögare

Print Friendly, PDF & Email

Borka Brygga förlorar sina krögare, Elida Burman och Erik Hedberg. De har sagt upp arrendet med Enångers båtsällskap. Elida och Erik driver sedan några år Hamra wärdshus i Tänndalen, Härjedalen, som nu blir helårsrestaurang.

– Deras åtagande vid Hamra Wärdshus har ökat med öppethållande året runt, så nästa sommar har de fullt upp i fjällvärlden, säger Roland Jonsson, ordförande för Enångers båtsällskap på föreningens webbplats, www.ebs.st.

Enångers båtsällskap söker nu efter ny krögare, och söker den i första hand bland EBS’ medlemmar.

Paret Burman-Hedberg har med stor framgång drivit Borka Brygga som sommarrestaurang. Borka Brygga har hållit öppet från slutet av maj till slutet av augusti. Restaurangen har varit navet i ett sprudlande Borka, med gästhamn, bensinmack, två museer, hantverksförsäljning, camping, massor av artister under sommaren och en lyskväll sista lördagen i augusti som etablerat lyskvällen som en av Sveriges nya helgdagar.

I år kvalade Borka brygga in som en av tre restauranger på Hälsingekusten in i restaurangguiden White guide tillsammans med Albertina i Skärså och Sjömärket i Mellanfjärden. I Hälsingland finns totalt sju restauranger på White Guides lista. De andra fyra är: Växbo krog i Rengsjö, Lilla k:s trädgårdskök i Bollnäs, Järvsöbaden i Järvsö och Lassekrog i Färila.

Elida Burman och Erik Hedberg drev tidigare under resten av året en restaurang på Storgatan i Hudiksvall, som de sålde 2010. De bytte den mot Hamra Wärdshus i Härjedalen.

– Vi gick från 35 till 300 sittplatser och från två till sex anställda, berättade Elida Burman för Långvind.com 2011.

Värdshuset står inför en kraftig utbyggnad och åretruntdrift, som får Njutångersparet Elida och Erik att satsa all sin kraft på Tänndalen. Samtidigt lämnar de ett stort tomrum efter sig i Borka och Enånger.

Jörgen Bengtson

 

 

 

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv