Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Fisketurer i Hälsingland

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind erbjuder en kvalificerad fiskeguide, Jonny ”Knosa” Johansson, med kraftfull båt för den som vill fiska eller bara ta sig en tur. Enskilda eller grupper kan med Knosas hjälp trolla gädda eller öring i Dellen, fiska lax eller havsöring i Östersjön eller dra upp fisk i Sveriges sydligaste bestånd av fjällröding i Hälsen.

Kungsgården Långvind och Jonny Johansson anpassar turen efter gruppens intresse och behov, med landstigning på en eller flera ställen och med olika typer av fiskeredskap.

– Vi kan, tillsammans med Jonny Johansson, erbjuda fisketurer i olika delar av Hälsingland: havsfiske, fiske i Ljusnan, insjöfiske i de stora sjöarna Dellen och Forsasjöarna samt insjöfiske i de mindre sjöarna Ysen, Mjusen och Hälsen. Vi erbjuder båtturer både med och utan fiske och turer både med och utan övernattning på Kungsgården Långvind, säger Agneta Bengtson på Kungsgården till Långvind.com.

Det finns också möjlighet för boende på Kungsgården Långvind att boka Jonny Johansson för båtutflykt utan fiske, med landstigning på olika ställen i skärgården eller någon av de större sjöarna. Han kan ta sin båt på släpvagn och sjösätta den i skärgården, Dellarna, Forsasjöarna, Ljusnan med någon av dess sjöar och andra sjöar.

Med Jonny Johansson som erfaren och duktig skeppare och fiskeguide, kan Kungsgården Långvind erbjuda fantastiska båtturer och fiskeupplevelser i många av Hälsinglands bästa fiskevatten i form av heldags- eller flerdagsturer.

Jonny Johansson har en stor båt, en 6,40 meter lång båt med ruff, motor på 140 hästkrafter och full teknisk utrustning. Båten är utrustad för trolling och annan typ av fiske. Den tar nio passagerare, varav upp till fem-sex trollingfiskare.

Allt som ingår i en lyckad fisketur – från fiskekort och flytväst till lunch och fiskeinstruktion – ingår i fisketuren som Kungsgården Långvind erbjuder. Lunchen tillagar Jonny Johansson vanligen över öppen eld i land.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv