Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Nya E 4:an ger nya kunder

Print Friendly, PDF & Email

– Vi märker av nya E 4:an, med fler gäster och många nya ansikten, säger Monica Orest på Ångersjöns restaurang & café till Långvind.com.

I onsdags öppnade nya E 4:an mellan Enånger och Hudiksvall. Den länkar samman Hälsingekustens två metropoler Hudiksvall och Söderhamn med en motorväg. Den gör att man nu kan köra från stadskärna till stadskärna på under en halvtimme.

Vägkrogen vid Ångersjöns rastplats har märkt av den ökade trafikströmmen från Söderhamn. Flera bilister som ska till Jämtland och Härjedalen väljer nu att åka via Hudiksvall och nya motorvägen Enånger–Hudiksvall istället för att svänga av vid Tönnebro och ta inlandsvägen norrut.

Söderhamns kommun har också börjat arbeta strategiskt för att få fler resenärer att åka förbi kommunens sydligaste utpost i Ödmården, Tönnebro, och ta vägen förbi Söderhamn och E-Center på väg mot Hudiksvall. Kommunen räknar med att E 4:an ska ge mer trafik längs kusten.

När nya E 4:an öppnade i onsdags, var det extra många gäster.

– Efter invigningen klockan elva brakade det loss. Det var jätteroligt. Vi fick ta in extrapersonal med en gång för att klara anstormningen, berättar Monica Orest.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv