Boka boende på Kungsgården Långvind!

Borka får kommunalt va

Print Friendly, PDF & Email

Ännu en ort i Hudiksvall får kommunalt vatten och avlopp (va), vilket vi berättat om tidigare, Borka. Grävning och slangförläggning är igång. Trettiotalet fastighetsägare har möjlighet att ansluta sig, men bara hälften är i dag intresserade av kommunal va-anslutning.

Eftersom Borka ligger utanför kommunens va-verksamhetsområde, är det inget tvång att ansluta sig. Två fastighetsägare riskerar dock tvångsanslutning, eftersom de har bristfälligt enskilt avlopp. Kommunen kan tvångsansluta en fastighet om det är miljömässigt motiverat, ekonomiskt rimligt och tekniskt möjligt. I takt med att gamla, enskilda avloppsanläggningar i Borka faller för åldersstrecket, kommer kommunen att göra bedömningar från fall till fall om fastigheten måste anslutas till det kommunala nätet, säger Erik Myrlund till Hudiksvalls Tidning (20/11 2011).

Prislappen för va-anslutningen av Borka beräknade kommunen i våras till cirka 2,8 miljoner kronor. Kostnaden står boende och företag i Borka för.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv