Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Mer kusttrafik med ny E 4

Print Friendly, PDF & Email

Biltrafiken längs Hälsingekusten kommer att öka med nya E 4:an. Fler resenärer som ska till Jämtland och Härjedalen kommer att åka via Söderhamn och Hudiksvall istället för att ta den olycksdrabbade och långsamma väg 83 från Tönnebro till Bollnäs och vidare norrut.

I Söderhamn behandlade kommunens så kallade tillväxtråd detta på ett möte i tisdags. Tillväxtrådet kommer att köra igång aktiviteter om tre veckor, när den nya Europavägen mellan Enånger och Hudiksvall öppnar, för att fjällresenärerna att välja vägen via Söderhamn och Hudiksvall.

Söderhamn planerar att sätta upp elektroniska informationstavlor längs vägen, som ska locka resenärerna att åka via Söderhamn. I Söderhamns-Kuriren i dag talar kommunalrådet och tillväxtrådets ordförande Sven-Erik Lindestam om skyltar, ”där trafikanter kan få information om saker som julmarknader, tjejkvällar, Strömmingsleken, med mera”.

Han tror också att boendeanläggningar och andra aktörer inom besöksnäringen, som finns längs vägen, kommer att kunna dra nytta av den ökade trafikströmmen.

Hudiksvalls kommun kommer att sätta upp nya välkomstskyltar både norr och söder om Hudiksvall. Men kommunen har inte några planer motsvarande dem i Söderhamn.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv