Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ambitiös sockensida

Print Friendly, PDF & Email

Njutångers socken har fått en ambitiös webbplats, www.njutangersocken.se. Bakom sockensidan står Njutångers hembygdsförening, som är på offensiven med en omfattande programverksamhet och nu också en innehållsrik webbplats. Redan på startsidan möter besökaren ett bildspel, som sveper över både historiens och nutidens Njutånger.

Njutånger är en av Hälsinglands elva kustsocknar. Vad Långvind.com vet, är Njutånger också enda socken, där den lokala hembygdsföreningen har gjort en omfattande webbplats över socknen. Webbplatsen fokuserar – som det anstår en hembygdsförening – på kultur och historia.

Webbplatsens enskilda sidor har rubriker, som också avslöjar deras innehåll: Bakgrund och historia, Byarna i Njutånger, Natur, Kyrkan, Brukstraditionen, Fritid, Kulturpersonligheter, Dagens Njutånger, Hembygdsföreningen, Gästbok, Länkar och Nyheter.

Vid sidan av webbplatsen Njutangersocken.se, har Långvind.com fylliga webbsidor om Njutångers socken och Njutånger samt separata sidor för andra samhällen och öar i Njutånger, i dag Mössön och Bergön men med ambitionen att utvidga webbplatsen med nya Njutångerssidor. Wikipedia har också sidor om Njutångers socken, Njutångers landskommun, Njutånger samt Iggesund med olika delar.

Hälsingekusten har två städer och elva kustsocknar, som från norr till söder är: Gnarp, Jättendal och Harmånger (dagens Nordanstigs kommun), Rogsta, Hälsingtuna, Hudiksvall, Idenor, Njutånger och Enånger (Hudiksvalls kommun) samt Norrala, Söderhamn, Söderala och Skog (Söderhamns kommun).

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv