Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Slöjdare intar Ångersjön

Print Friendly, PDF & Email

Nu öppnar slöjdaren Olle Hallin för säsongen i Glåmastugan, Ångersjön. Det är tredje året, som har visar, säljer och delvis tillverkar bruks- och konstföremål i trä i stugan bredvid Ångersjöns restaurang.

Olle Hallin är från Rengsjö, Bollnäs, men har stuga i Långvinds fritidsområde. År 2009 flyttade han in i Glåmastugan med hyvelbänk, skinnförkläde, slöjdkniv och träråvara att göra konsthantverk av. Här har han verkstad och galleri till början av augusti.

Olle Hallin är en driven slöjdare, med över 30 år i bagaget som träslöjdare och slöjdlärare. Med kreativitet och hantverksskicklighet gör han träbitar till vackra bruks- och konstföremål. En av hans paradgrenar är svepaskar och svepfat i furu. En annan är den klassiska, stående hälsingebocken, som han gör från liten bordsmodell till stor golvmodell.

Han gör bruksföremål som skärbrädor, tänger, gafflar, osthyvlar, provstickor, servetthållare och bokmärken i allehanda träslag. Konstföremålen innefattar bland annat ljusstakar i olika former och storlekar.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv