Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

E 4-suring och örtavandring

Print Friendly, PDF & Email

Vad sägs om E 4-suring, örtavandring i Långvindsbruk, biltur på ännu inte öppnade E 4:an, vandring till jättegrytorna vid Borkahälle – förutom hembygdsdag på Kännavallen?

Enångers hembygdsförening bjuder på ett späckat program med sex aktiviteter i sommar, från 19 juni till 26 augusti.

Söndag 19 juni blir det Kännadagen, hembygdsföreningens huvudaktivitet under sommaren. Den är förlagd till Tjännavallen (även stavad Kännavallen), börjar med gudstjänst klockan 11 och fortsätter med kyrkkaffe och bondtårta. För den hungrige finns kolbullar och varmkorv, för den spelsugne lotteri, för den naturintresserade naturstig och för den som har barnasinnet kvar tur med häst och vagn. Hembygdsföreningen bjuder också på musikunderhållning.

Liksom förra sommaren blir det fyra aktiviteter i juli – alla med gemensam samling klockan 18.30 på Konsumparkeringen i Enånger – avslutande musikkväll vid Ångersjön och suringfest på nya E 4:an.

Måndag 4 juli: Örtavandring vid Långvinds bruk.

Måndag 11 juli: Vandring till Ängaåsen, en långpromenad med en kilometer brant stigning.

Måndag 18 juli: Besök på Fiskarmuseet på Borka brygga och vandring till jättegrytorna på Borkahälle.

Måndag 25 juli: Biltur efter nya, ännu inte öppnade, E 4:an.

Måndag 8 augusti: Musikkväll med sotare, kolbullar, grillkorv, smörgås och dricka i Vildmarksbyn, Ångersjön, med start klockan 18.30.

Fredag 26 augusti: Suringfest på nya E 4:an under bron vid Enångers trafikplats klockan 18. Biljetter säljs i förköp hos Coop Enånger, Evas kiosk och Linde livs.

Surströmmingsfesten är en unik tillställning och blinkning till en liknande suringfest 2002. När nya Ostkustbanan var färdig för nio år sedan, firade Enångers hembygdsförening detta med en surströmmingsfest i tunneln vid Grimbo. Nu är det dags igen, den här gången för att fira att Europaväg 4 mellan Hudiksvall och Enånger snart är färdig. Hembygdsföreningen lovar både mat – surströmming, vanlig strömming med tillbehör och korv – och underhållning.

– En kulinarisk upplevelse som ni aldrig varit med om och inte kommer att få uppleva igen, lovar Enångers hembygdsförening.

Hembygdsmuseet står också öppet för besökare. Tre visningspersoner, Stig Sundin (telefon 0650-55 04 29), Erik Nordin (0650-55 02 68) och Birgitta Persson (0650-55 05 28) väntar på att få visa museet.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv