Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Sommarkrogar öppnar

Print Friendly, PDF & Email

Nu kommer sommaren i form av sommarrestauranger till Hälsingekusten. På lördag öppnar Sjömärket i Mellanfjärden, nästa fredag öppnar Borka brygga i Borka, Albertina i Skärså och Malnbaden i Hudiksvall; sedan följer Sjöboa, Stenö och Storsands Veranda.

”Fisk är vår specialitet men naturligtvis serveras också kött och vegetariska rätter”, välkomnar Sjömärket på sin webbplats. Sjömärket håller öppet till mitten av september.

Borka brygga håller öppet mellan 20 maj och 28 augusti. Krögarparet Elida och Erik Burman fortsätter att ta emot gäster i Enångers gamla uthamn, Borka, trots att paret resten av året driver restaurang Hamra värdshus i Tänndalen.

Albertina håller också öppet mellan 20 maj och 28 augusti. Som vanligt lockar krögarparet Mats och Ingela Gunnarson gäster med att här ”kan du avnjuta Bottenhavets specialitéer och på första parkett bedåras av det levande fiskeläget Skärså”.

Malnbadens restaurang utanför Hudiksvall håller även den öppet mellan 20 maj och 28 augusti. Krögaren Emad Ali fick ett hårt slag i maj 2008, när restaurangen brann ner. Men förra sommaren kunde han öppna den återuppbyggda restaurangen och i år blir det full fart hela sommaren.

Restaurangen på Stenö camping utanför Söderhamn håller öppet mellan 4 juni och 28 augusti. I år har restaurangen ny arrendator, Linda Holmqvist, som lovar att satsa på mat och underhållning.

Storsands Veranda på Hölick är också en typisk sommarrestaurang. Preliminär håller restaurangen öppet mellan 26 juni och 14 augusti. På webbplatsen säljer Storsands Veranda in sig på miljön: ”Ett spektakulärt läge vid havet”, ”en utmärkt plats att avnjuta solnedgången över en god bit mat, öl eller ett glas vin”, förkunnar restaurangens webbplats.

Den minsta av de åtta sommarrestaurangerna på Hälsingekusten, Café och restaurang Sjöboa, Hölick, håller öppet mellan 28 maj och 28 augusti.

För den åttonde restaurangen, Café Bränneriet i Långvindsbruk, är det oklart om det finns någon arrendator som kan ta över i sommar.

I Axmarbruk på gränsen till Hälsingland finns Axmarbrygga havskrog. Den öppnade för helggäster redan den 22 april och håller öppet dagligen mellan 20 maj och 28 augusti. Sedan blir det åter helgöppet till och med 2 oktober.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv