Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Glassbil bevis på sommaren

Print Friendly, PDF & Email

I år kom sommaren tidig. Än tidigare kom glassbilen, som började trafikera Hälsingekusten i går. Hemglass premiärtur gick längs Nordanstigs kust. I dag gick turen till bland annat Långvind, Fjäle och Mössön. Skärså, Jonskär, Rexvågen, Humlegårdsstrand och andra typiska fritidsområden i Söderhamns kommun får vänta ännu ett tag på glassbilen.

Den tidiga starten – 2,5 veckor tidigare än 2010 – är inte enda nyhet. Än större nyhet är att glassbilen kommer varje vecka.

– Det har varit en bra dag, min första dag på egen hand. Fredagar kör jag från Årskogen till Jättendal, lördagar från Långvind till Mössön, säger Jonas Eklund, Söderala, när han på lördagseftermiddagen stannar till i Långvind med glassbilen.

Han kör glassbil som sommarjobb och tycker om arbetet, som är varierande, för honom runt på småvägar i Hälsingland och möten med människor.

Han börjar varje tur med att hämta glass på depån i Söderala. Det finns också en depå i Delsbo. Dessa två, med sex fast anställda personer, servar hela Hälsingland och delar av Härjedalen.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv