Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Uppåt för turismen

Print Friendly, PDF & Email

Turister, affärsresenärer och konferensdeltagare upptäcker Hälsingland och Gästrikland i allt större omfattning. Förra året ökade gästnätterna i Gävleborg med sju procent jämfört med 2009. I Sverige som helhet stannade uppgången på tre procent. Under de tre sommarmånaderna ökade gästnätterna med nära nio procent i Gävleborg.

Det visar preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). SCB-statistiken omfattar övernattningar på hotell, vandrarhem och campingplatser samt i stugbyar. Övernattningar på rum- och frukostställen som Kungsgården Långvind finns inte med i statistiken. Även Kungsgården noterade dock hög beläggning under sin första sommarsäsong, med drygt 100 gästnätter juni–augusti 2010.

Statistiken visar att besöksnäringen växer på Hälsingekusten, med fler övernattningar än tidigare.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv