Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ångersjön får festlokal

Print Friendly, PDF & Email

Ångersjöns kafé och restaurang kommer att få en festvåning för femtiotalet personer ovanpå den ursprungliga byggnaden. Det avslöjar arrendatorparet Bernt-Åke och Monica Orest för Långvind.com.

– Jag upptäckte utrymmet av en tillfällighet, när jag skulle titta till ventilationen. Utrymmet har högt i tak och kan ta 50 personer alla gånger utan att det blir trångt, säger han till Långvind.com.

Hustrun Monica håller med och pekar på bekymret med dagens lokaler. Ångersjöns kafé – som är lika mycket restaurang som kafé – har 60–70 platser, vilket många gånger är för litet. Det går inta att ta emot bussar eller större grupper utan att stänga resten av restaurangen. Många gånger får grupper som kommer med förfrågan inte plats över huvud taget.

Det tar tid att ställa i ordning övervåningen, som också måste förses med en trappa från utsidan. Ägaren till Ångersjön mat och vildmarkscamping är Vedmora byalag, som är positiv till expansionen. Redan när byalaget byggde kaféstugan lade man på tre extra varv med timmer, för att göra det möjligt att använda övervåningen i en framtid.

Bernt-Åke Orest tror att festvåningen kan stå klar till sommaren 2012. Till- och ombyggnationen är inget man gör i brådrasket. I närtid finns dessutom andra planer för Ångersjön mat och vildmarkscamping, som vi återkommer till.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv