Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Borkaskyltar på nya E 4:an

Print Friendly, PDF & Email

Flera populära besöksmål på Hälsingekusten riskerar att bli frånåkta, när nya Europavägen öppnar och det inte längre finns skyltar till exempelvis Borka brygga. Det tänker Enångers båtsällskap (EBS) ändra på genom att sätta upp skyltar vid nya E 4:an.

Trafikverket kommer inte att flytta de nuvarande skyltarna från dagens E 4:a. EBS får nu kommunens stöd för att sätta upp nya skyltar, när E4:an öppnar i höst. Nya skyltat kostar omkring 65 000 kronor.

EBS har sökt 45 000 kronor i bidrag hos Hudiksvalls kommun. Kommunledningskontoret föreslår att båtklubben ska få 25 000 kronor. EBS kan själv finansiera 20 000 kronor, skriver föreningen i sin ansökan. Det återstår att se hur EBS löser finansieringen av mellanskillnaden.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv