Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Larsbo gård får STF-pris

Print Friendly, PDF & Email

Larsbo gård fick delad andraplats i kategorin Årets natur- och kulturupplevelse, när Svenska turistföreningen (STF) delade ut priser i måndags kväll. Larsbo gård var nominerad till utmärkelsen Årets vandrarhem.

Larsbo gård ligger i den lilla byn Larsbo i västra delen av Enånger, långt in i hälsingeskogen. Paret Åsa och Lasse Frick, som sedan 13 år driver verksamheten, är glada över utmärkelsen.

– Bara nomineringen är kanonkul, det är verkligen roligt. Vi är en liten anläggning också, så det är en ära, säger Lasse Frick till Hudiksvalls Tidning (24/11 2010).

För Larsbo gård är det extra roligt att få denna uppmärksamhet av STF. Larsbo gård blev nämligen STF-vandrarhem först i år. Tidigare hade anläggningen för få bäddar (17 bäddar), för att kunna kvalificera sig som vandrarhem. Men STF ändrade reglerna i år, så både Larsbo gård och andra mindre boendeanläggningar kunde ta steget in i STF-världen.

En annat vandrarhemsvinnare i Hälsingland är Växthuset i Mobodarne, Söderhamn. Det utsåg STF till Årets miljövandrarhem. Vandrarhemmet är en energisnål, tolvkantig byggnad med kamin i mitten och solcellsdriven belysning. Vandrarhemmet ingår i ett ekocentrum i Mobodarne.

STF motiverar utmärkelsen med att Växthuset år för år har tagit nya, fantasieggande steg för att visa hur man kan leva miljövänligt.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv