Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Kreativ verkstad i Lindefallet

Print Friendly, PDF & Email

Lindefallet fortsätter på sin inslagna konstverksväg. På söndag blir det kreativ verkstad på Lindegården med livesändning på internet.

Hur ser ett digitalt online-porträtt ut av Lindefallet? Den som beger sig till Lindegården söndagen den 31 oktober klockan 14–16 får förhoppningsvis svar på frågan.

Då kommer konstnären Jonte Nynäs till Lindefallet för tredje gången i år för att engagera lindefallsborna i ett konstprojekt med den egna byn i centrum.

– Kan ett konstverk bestå av rörelser, ord, ljud och bilder direktsända från en by i Hälsingland? Kan konst sändas live på internet? frågar sig Lindefallets byaråd inför tillställningen på söndag.

Under två timmar undersöker byborna detta tillsammans med Jonte Nynäs och arbetar samtidigt med ett digitalt online-porträtt av Lindefallet. Man avslutar med att sätta ihop materialet ”till ett gemensamt konstverk som vi skickar ut på internet”.

– Ta gärna med digitalkamera eller mobiltelefon med kamera, manar Olle Persson, ordförande i Lindefallets byaråd.

Projektet ”Lindefallet – ett konstverk” är från början en idé av Gunilla Kindstrand. Hon såg möjligheter i Lindefallet med dess starka utbredning av bredband och ville uttrycka detta konstnärligt. Hon tog kontakt med Jote Nynäs.

Jonte Nynäs, som tidigare hette Björklund, är från Enånger och var ofta som barn i Lindefallet. Han är utbildad vid Konsthögskolan i Umeå. Sedan 2002 bor och verkar han i Gävle med bland annat olika typer av konst- och kulturprojekt.

Den 29 september 2010 samlade han byborna till samtal om vad konst kan vara och om man skulle kunna göra ett konstprojekt i Lindefallet. Han har också haft ett annat konstprojektmöte i Lindefallet i år.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv