Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Konstprojekt i Lindefallet?

Print Friendly, PDF & Email

Går det att göra ett tillfälligt konstprojekt i Lindefallet? Det står högst på dagordningen, när konstnären Jonte Nynäs kommer till Lindegården i Lindefallet den 29 september i år.

Jonte Nynäs, som tidigare hette Björklund, är från Enånger. Han är utbildad vid Konsthögskolan i Umeå. Sedan 2002 bor och verkar han i Gävle med bland annat olika typer av konst- och kulturprojekt

Onsdagen den 29 september klockan 18.30 kommer han till Lindegården för ett samtal med byborna om vad konst kan vara. Han vill också undersöka om lindefallsborna är intresserade av att tillsammans med honom göra ett konstprojekt i Lindefallet: Lindefallet – ett konstverk?

– Lindefallet är unikt! Här finns en stark bygemenskap med viljan att ta tillvara och förändra, här finns en nyfikenhet och en framtidstro och här finns världens snabbaste bredband, skriver Lindefallets byaråd i inbjudan till mötet.

– Konstverket är kanske något man kan ta på – kanske inte. Det är kanske en händelse – kanske inte, säger något kryptiskt Olle Persson, ordförande i Lindefallets byaråd.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv