Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bredband till Hälsingekusten

Print Friendly, PDF & Email

Hudiksvalls kommun fortsätter att bygga ut det fiberoptiska bredbandsnätet. På tur efter Långvind och Mössön, som får fiber i höst, står Lakbäck på kusten norr om Hudiksvall. Fyra orter i kommunens inland får också bredband, Brännås och Björsarv i Svågadalen samt Strömbacka och Hedvigsfors i Bjuråker.

Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner satsar 5,6 miljoner kronor på att bygga ut det fiberoptiska bredbandsnätet i kommunerna. Europeiska regionala utvecklingsfonden bidrar med lika mycket. I Nordanstig är alla pengar öronmärkta för fiberanslutning av hushåll och företag i Bergsjö, Gnarp och Stocka.

Kommunala Fiberstaden AB, som ansvarar för utbyggnaden, räknar med att de fem orterna i Hudiksvall ska få bredband i maj 2011. Dessa orter har visat störst intresse för bredband bland de cirka tio som står i kö för bredband.

I stort sett hela Hälsingekusten kommer att ha bredband, när fibern väl har kommit till Lakbäck. I Söderhamns kommun har sedan flera år alla kustorter bredband. I Hudiksvall återstår tre vita fläckar, Arnöviken, Hölick och Kuggörarna.

I inlandet saknar fortfarande flera orter bredband, till exempel Nianfors i Njutånger, Silja i Rogsta och flera orter i Bjuråker.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv