Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Borka och Mössön festar

Print Friendly, PDF & Email

Lördagen den 10 juni är festdag i Borka och Mössön. Då firar Borka Träbåtens dag och Mössön Mössödagen. Samtidigt har de båda hård konkurrens av Agön, som har stort jubileumsfirande hela helgen.

Träbåtens dag är Borka bryggas stora aktivitet varje sommar, då träbåtarna seglar eller tuffar in i Enångers uthamn och alla träbåtsskeppare får sin belöning: publikens hyllningar och arrangörernas skepparmacka med kaffe.

Träbåtens dag bjuder på ett varierat program med bland annat visning och körning med modellbåtar, underhållning av skärgårdstrubaduren Lennart Stjärnberg, torrsegling med jolle, visning av repslagning, lotteri och fiskdamm, korv och kolbullar, försäljning från flera knallar och av Våtnäsboken. Restaurangen håller öppet hela dagen, liksom museet, macken och bangolfen.

Mössödagen är samlingspunkten för halvön nordöst om Njutånger. Här blir det som vanligt loppmarknad, utställning, hantverkare, familjeaktiviteter, lotteri och servering. För den som vill trotsa värmen, går det bra att springa Mössöloppet, som har både vuxen- och barnklass, med start klockan 12.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv