Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Storsuccé för Borkamacken

Print Friendly, PDF & Email

När Uno-X la ner sin mack i Enånger, gick Enångersborna samman och byggde en ny mack för både bilar och båtar, Borkamacken. Macken på Borka brygga blev en succé, med 50 procent högre försäljning än mackägarna räknade med.

När Enångers båtsällskap och enskilda entusiaster gick samman i en ekonomisk förening för att starta en mack i Borka, var målet att sälja 100 000 liter bensin och diesel per år. Söndagen den 20 juni blir det ettårsjubileum i Borka.

– Det är mycket troligt att vi passerar 150 000 liter den dagen, säger Hjalmar Åker, kassör i Enångers båtsällskap och drivande i mackbygget.

Byggnationen blev dyrare än beräknat, men föreningen klarade av att slutföra bygget utan att låna mer pengar.

– Nu har vi börjat lägga slantarna som blir över i en hög för sig för framtida utdelning, säger Hjalmar Åker.

Förra säsongen började bra. Efter sju veckor hade Borkamacken sålt 50 000 liter bensin och diesel, vilket var långt över förväntan. När Långvind.com intervjuade Hjalmar Åker var han ganska säker på att man skulle nå målet 100 000 liter på ett år. Nu ser det ut att bli 150 000 liter. Borkamacken blev alltså en större succé än någon vågade hoppas på.

Den 20 juni blir det ”fest hela dagen”, lovar Hjalmar Åker. Den som tankar fullt klockan 10 till 17 deltar i ett lotteri om full tank på maximalt 50 liter. Det blir även utlottning av andra vinster, kaffe med paj till specialpris och två gästande sjöräddningsbåtar klockan 13 till 15. Från Hudiksvall kommer sjöräddningsbåten Evert Taube och från Söderhamn stridsbåt 90. Båda båtar är öppna för besökare.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv